test

Dr. Nihal Tutal Özal; Ankara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Bölümü’nden mezun olmuştur. Lisans eğitimi sonrasında yüksek lisans eğitimini Ankara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı’nda; “Bireylerin yetişkinlik dönemi psikolojik iyi oluş düzeylerinde ailenin ve çocukluk döneminin önemi” yle ilgili tez çalışmasıyla tamamlamıştır. Doktora eğitimini ise; yine Ankara Üniversitesi Psikolojik Danışma ve Rehberlik Anabilim Dalı’nda “Bağlanma, aleksitimi, somatizasyon arasındaki ilişkide geştalt temas biçimlerinin aracı rolü”nün incelendiği tez çalışmasıyla tamamlamıştır.

Lisans eğitimini tamamladıktan sonra, Ankara Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Anabilim Dalı’nda akademisyen olarak çalışmaya başlayan Nihal Tutal Özal, akademik kariyerinin yanında çeşitli psikolojik danışma merkezlerinde psikoterapist olarak çalışmıştır. Doktora eğitimi sırasında bir yıl Roma Sapienza Üniversitesi’nde araştırmacı olarak bulunmuş olup, halen psikoterapi alanında uluslararası projelerde görev almaktadır.

Uluslararası Psikoterapi Derneği’nin üyesidir ve Avrupa’nın çeşitli üniversitelerinde çalışan akademisyenlerinin katılımıyla dernek bünyesinde yürütülen “Psikoterapi Alanında Vaka Çalışmaları - Avrupa Ağı” adlı projenin yürütücülerinden birisidir. Ayrıca İtalya’da kadına yönelik şiddetle ilgili çalışmaların yapıldığı “Telefono Rosa” derneği bünyesinde yürütülen toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadına yönelik şiddetle ilgili iki farklı projede araştırmacı olarak çalışmaktadır.

Lisans ve lisansüstü düzeyde yürütülen derslerde kullanılan; Psikolojik Danışmada Güncel Yaklaşımlar kitabında “Beden Odaklı Psikoterapi Yaklaşımı” bölümünün yazarlığınıPsikolojik Danışma ve Psikoterapi Kuramları ve Uygulamaları kitabında “Geştalt Terapi”“Feminist Terapi Yaklaşımları”; Disleksi kitabında ise “Disleksiyi Tanımak” bölümlerinin çevirisini yapmıştır. Ayrıca “Şiddet ve Öfke” adlı uluslararası kitap bölüm yazarlığı ve ulusal/uluslararası düzeyde makale ve ölçek geliştirme çalışmaları bulunmaktadır.

Yüksek lisans ve doktora eğitimlerinin yanında; Bilişsel Davranışçı Psikoterapiler Derneği aracılığıyla Prof. Dr. Hakan Türkçapar tarafından verilen ve iki yıl süren "Bilişsel Davranışçı Terapi" eğitimini ve Geştalt Terapi Derneği bünyesinde Prof. Dr. Ceylan Daş tarafından verilen 600 saatlik ve dört yıl süren kuramsal ve uygulamalı "Geştalt Terapi” eğitimini tamamlamıştır. Şu an İstanbul’da Korto Psikoloji bünyesinde yüz yüze ve online olarak psikoterapi hizmeti vermektedir. Psikoterapi sürecinde farklı ekollerden yararlanmakla birlikte temelde bütüncül ve varoluşsal bir yaklaşım olan Geştalt Terapi Yaklaşımı’nı benimsemektedir.